От -  изпратиха позиция до медиите във връзка с

...
От  -  изпратиха позиция до медиите във връзка с
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Отново ще внесем работещото решение за адвокатските възнаграждения - в унисон с правото на ЕС

От " - "  изпратиха позиция до медиите по отношение на наложеното по-рано през днешния ден несъгласие от президента върху промени в Гражданския процесуален кодекс, направени посредством Преходните и заключителни разпореждания в Закона за промени и допълнение на Закона за адвокатурата.

" Във връзка със Закона за измение и допълнение на Закон за адвокатурата, в частта за възнагражденията за особените представители, която е обект на несъгласие, " - " предложи възнаграждението да се дефинира от съда в границите на наредбата за адвокатските хонорари, а локалните адвокатски препоръки да дефинират само съответният необикновен представител. Така щеше да се избегне несъгласието с правото на Европейски Съюз, рискът за ограничение на конкуренцията и спорът на ползи една група лица да разпределя между тях каузи с висок веществен интерес и да дефинира размера на възнагражденията ", показват от обединението.

" Предложенията на " - "  не бяха признати от болшинството в залата, заради което сега целият закон, който в огромната си част взема решение основни проблеми на правораздаването у нас и пази достъпа на жителите до правораздаване и адвокатски услуги, остана блокиран. При новото разглеждане в зала след ветото ще създадем още веднъж това предложение ", се споделя още в позицията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР